Peynirli turta – pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Dün yaptığım pekmezli kekin tarifini verirken hamuru ikiye böldüm deyip bir tarif daha yaptım. Hamur o kadar güzel oldu ki içine ne koyarsanız koyun gidiyor. Bu tariften sonra farklı şeyler denemeyi düşünüyorum.

Pasta hileleri ile ilgili o kadar çok soru var ki tek tek cevaplamak yerine genelde yaptığım şeyleri sizinle kısaca paylaşmak istedim.

1- Hamur işlerini yaparken kullanacağınız un, kabartma tozu, maya gibi malzemelerin taze olmasına dikkat edin.
2- Hamur işlerini yaparken kullanacağınız yumurta, süt veya yoğurt gibi malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
3- Yaptığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örterek mutlaka dinlendirin.
4- İnstant maya kullanacaksanız una ekleyin, yaş maya kullanacaksanız ılık su veya sütte eritilmelidir.
5- Tatlı böreğe biraz tuz, tuzlu böreğe biraz şeker eklerseniz daha lezzetli olur.
6- Börek, poğaça veya muffin yaparken koyacağınız yumurta sarısına biraz yağ eklerseniz piştikten sonra daha parlak görünürler.

Aşk…

peynirli börek için malzemeler

    5 su bardağı un 1 yumurta 2 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı yoğurt 2 çay bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı sirke

içeri:

    1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 2 tutam ince kıyılmış maydanoz

yukarı:

    1 yumurta sarısı 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ, isteğe bağlı ayçekirdeği veya susam

Peynirli mahlab böreği tarifi nasıl yapılır?

Unu karıştırma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su, süt, sıvı yağ, sirke, şeker, tuz, mahlab ve son olarak mayayı ekleyip yumuşak hamur yoğurun. Hamur toparlanınca üzerini bir bezle örtüp 40-45 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle hafifçe bastırarak açın. Açtığınız hamurların ortasına hazırladığınız hamurların içine az miktarda maydanoz peynir koyup kapatın. Yağlı kağıt serdiğiniz veya fırın tepsisine dizdiğiniz fırın tepsisine börekleri yaklaşık 2 cm aralıklarla dizin. Tüm börekler bittiğinde kalan yumurta sarısı ile karıştırdığınız sosu üzerine sürüp posayı serpiştirin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın