Peynirli ve mantarlı krep – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Salı pazarına gittiğimizde en sevdiğimiz şeylerden biri gözleme ile kahvaltı yapmaktı. Semt pazarına erken saatlerde gidiyoruz ama yine de bu kadar büyük bir pazara girmeye cesaret edemiyoruz. Son günlerde yayılan haberler nedeniyle piyasaya daha uzun süre bakacağız gibi görünüyor.

Neyse efendim bu hasreti gidermek için bu sabah evde kaşarlı mantarlı pankek yaptık. Nehir Hanım fırçalamayı çok severdi ve kahvaltıda bizimle pankek yedi 🙂 Lezzetli ve kolay bir kahvaltılık tarifi arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim 🙂 El yapımı pankek yapmak isteyenler tarifine buradan ulaşabilirler.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Peynirli ve Mantarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

    2 yufka ½ kutu kültür mantarı 1 küçük soğan 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri Tereyağı Tuz ve karabiber

Modus operandi peynirli krep ve mantar tarifi?

Mantarları yıkayın, kurutun ve doğrayın. Soğanı da doğrayın. Zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyin ve şeffaflaşana kadar soteleyin. Doğranmış mantarları ekleyin ve suyunu salana kadar karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın, karıştırın ve ocaktan alın. Pişen mantarları soğuyana kadar ocaktan alın ve kaşar peynirini rendeleyin. Hamuru tezgaha alın, mantarlı harcın yarısını hamurun ortasına yayın ve üzerine taze rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Önce hamuru alt ve üst kısmı ortada birleşecek şekilde katlayın, size bakan kısımlarına yarım fırça ile su sürün. Ardından folyonun sağ ve sol kısımlarını bir kare oluşturacak şekilde katlayın. (Açılmaması için iç kısmına su koyun) Tavayı ısıtın ve içine bir yemek kaşığı tereyağı ekleyip erimesini sağlayın. Hazırladığınız gözlemeyi kızgın tavaya koyun. Yapışmaması ve yüzeyinin yağlanması için hafifçe sallayarak pişirin. Pankekin bir tarafı kızarınca diğer tarafını çevirin ve kızarana kadar pişirin. Pişen ekmekleri kesme tahtasına alıp rulo şeklinde sarın ve dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın