Hey, birkaç gündür çok hasta olduğum için yazamadım (hatta ailecek hastaydık). Şimdi yavaş yavaş iyileşiyorum ama mide problemim devam ediyor. Yemek yapmaktan bahsetmiyorum bile ve hatta yemek bile gözlerimde büyüyor. Şiddetli iştahsızlığım devam ediyor ama sizleri tarifsiz bırakmak istemiyorum. Bu nedenle yine de çekinmeden yazıyorum 🙂 Otlu bu peynirli börekleri denediğinizde eminim çok beğeneceksiniz. Bu börekleri sadece haşlamada yapabilirsiniz ya da benim bilmediğim ama kullanabileceğiniz otlar varsa içine ekleyebilirsiniz. Aklıma geldikçe neden lor yerine beyaz peynir kullandığımı yazayım. Lor peynirinin tadı bana göre değil. Çin böreği (tam yağlı) ve bu tür peynirli böreklerde her zaman beyaz peynir (düşük veya yarım yağlı) kullanırım. Lor yapanların beyaz peynirle denemelerini tavsiye ederim.
Dersler:
1-2 orta boy soğan
4 dilim hamur
3 yumurta
1 kase yoğurt
2 çay kaşığı zeytinyağı
En az yarım avuç pazı ve ıspanak
Beyaz peynir tercih edin
tuz, karabiber, isteğe göre kırmızı biber
yapılışı:
Pazı ve ıspanağı istediğiniz miktarda alın, yıkayın, durulayın ve doğrayın. Peyniri olabildiğince çatalla ezin veya ezin. Soğanı yenilebilir hale getirin ve zeytinyağında büyük ve derin bir tavada kızartın.
Doğranmış yeşillikleri ekleyin ve az miktarda yağda kızartın. Eklemek istediğiniz tuzu ve baharatları ekleyin, bir iki kez daha karıştırın ve kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Bir kapta yumurta, süt ve zeytinyağını çırpın.
İlk yufkayı istediğiniz büyüklükte açın (eğer küçük bir tepsi seçtiyseniz 2’ye bölün). Üzerine hazırladığınız harcı yayın ve üzerine yeni bir hamur tabakası yayın.
Hamur ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın, hamurun üzerini kapatın ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin. Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı gezdirebilirsiniz veya kalan yoğurtlu salçayı üzerine dökebilirsiniz (ama ben böreğin üzerine yumurta sevmem o yüzden koymadım)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]