Dün gece okuldan sonra Mehtab’ın Cerana’sıyla röportaj yapmak için Chef’s İstanbul’daydım. Sevgili Gülhan Kara’nın gözetiminde Cerana ürünlerinden iki lezzetli yemek hazırladık. Okuldan sonra çok yorulduğum için yapım kısmından çok çekim ve tadım kısmıyla ilgilendim 🙂
Cerana serisi renginden dolayı gözüme çarptı ama ürün özellikleri bize anlatıldığında çok hoşuma gitti. Ürünün tabanı ve yan duvarları özel alüminyum alaşımdan yapılmıştır. Seramiğin sağlığını klasik yanmaz yapışmaz malzemelerin dayanıklılığı ile birleştiren bu seri, en etkili yapışmazlık özelliğine sahiptir.
Diğer seramik ürünlerden farklı olarak bulaşık makinesinde yıkanabilir. Kurşun, kadmiyum ve cıva gibi ağır metallerin bulunmaması ürünü daha sağlıklı kılar.
Bu keyifli etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürler…
İçerik Tablosu
Şnitzel tarifi için malzemeler: peynir ve susam
- 2 adet tavuk göğsü 4 ince dilim kaşar peyniri 2 ince dilim jambon 1 adet yumurta 1 çay bardağı un 1 çay bardağı galeta unu 1 yemek kaşığı etin tadına göre tuz, susam ve karabiber Kızartmak için yağ için süt
Peynirli ve susamlı şnitzel tarifi nasıl yapılır?
Hafifçe çırpılmış göğüs etini 1 su bardağı sütün içine koyun, ardından kasenin üzerine yayın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dinlenmiş tavuğu sütten çıkarın ve eti bir kağıt havluyla kurulayın. Tavuk göğüslerini masaya alıp resimdeki gibi tavuk göğsünün üzerine önce eti sonra kaşar peynirini koyup sandviç gibi kapatıyoruz. Hazırladığınız eti önce una, sonra yumurtaya ve son olarak susam, kırmızıbiber ve tuzla karıştırılmış galeta ununa bulayın. Diğer tavuk göğüslerine de aynı işlemi uyguladıktan sonra kızgın yağda etleri kızartın. Pilavla servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]