Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün görüntüsüne ve tadına bayıldığım pide böreklerim var. Bunun dışında dokusu ve tadıyla çok seveceğiniz iki harika maya tarifim daha olacak ilerleyen günlerde.
Pide böreği yapımı çok kolay, istediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz ama en büyüğü bir bardak su kenarı büyüklüğünde olursa daha güzel görünür. Kalıp ölçülerim su bardağı ile çay bardağı arası bir yerdeydi. Bu tavayı 6-7’li setler halinde pastanelerden satın alabilirsiniz. Plastik olanlar çok uygun.
Dolgu için kavrulmuş kıyma ve patates de kullanabilirsiniz. Kahvaltı, iftar ve sahurda servis edebilirsiniz.
Ben standart kaplar kullanıyorum ama bardak ölçünüzden emin değilseniz 3,5 bardak un ile başlayın. Ardından azar azar ilave edip yoğurun.
Aşk…
Hamuru hazırlamak için:
- 4 su bardağı un (500 gr) 1 yumurta akı 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 150 gram tereyağı 1 paket instant maya
içeri:
- 100 gram beyaz peynir 5 yemek kaşığı rendelenmiş cheddar peyniri 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
yukarı:
İçerik Tablosu
Pide böreği tarifi nasıl yapılır?
Unu bir karıştırma kabına alıp üzerine tuz ve şekeri ekleyin. Tereyağını eritip yumurta akı ve süt ile birlikte una ekleyin. Son olarak mayayı ekleyip yoğurun. Hamur toparlandıktan sonra tezgaha alın. Hamur sert ise parmak uçlarınızla biraz su serpin ve 5 dakika yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamura top şekli verip üzerini streç filmle kapatarak 25 dakika bekletin. Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açın. Bir bardak veya şablon yardımıyla daireler kesin. Her daireye bir miktar dolgu koyun ve her iki ucunu bastırarak gözleme gibi kapatın. Yağladığınız kanıtlanmış veya ateşe dayanıklı kalıbın ortasından başlayarak mini ekmeği sıralayın. Hamur bittiğinde, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]