Pide Tarifi ile Bursa Köfte – En Sevdiğim Yemek

Bursa Pide Köfte Domates Sosu için domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup sıkıca kesip sos tenceresine alalım.

Orta ateşte kaynamaya başlayınca diğer malzemeleri de ekleyip kolayca ezilebilecek bir kıvama gelene kadar pişirelim.

Pişen domatesleri blenderdan geçirelim ve pürüzsüz olana kadar ezelim.

Sos cıvıksa biraz pişirebilir, koyuysa su ekleyebilirsiniz. Sosu önceden hazırlayabilirsiniz.

Köftelerin üzerine galeta ununu, baharatları ve tuzu ekleyip yoğurun.

Vaktiniz varsa köftelerin üzerini kapatıp iki saat buzdolabında bekletin.

Kalan kaburgalardan fıstık parçalarını kesip elimizle hafifçe bastırarak yapalım ve hazırlanan etleri az yağda tavada her tarafı kızarana kadar pişirelim. Et pişerken servis için gerekli olan domates ve biberleri közleyebilirsiniz.

Köfteler pişince tereyağını ve sıvı yağı tencereye alıp iyice kızdıralım.

Tüm ekipmanlarımız hazır olduğunda toplantıya gidebiliriz. Servis etmek için pidemizi büyük küpler halinde keselim.

İçine hayvanlarımızı koyalım. Sıcak domates sosunu köftelerin üzerine dökün.

Tabağın kenarına yoğurdu koyup etrafını kızarmış biber ve kızarmış domatesle saralım ve son olarak kızarttığımız tereyağını dökerek yemeğimizi servis edelim. Kendi pidenizi yapmak isterseniz tarifine web sitemden ulaşabilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın