Pide – Zeytinli ve hellim peynirli Kıbrıs ekmeği – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,
Yaz başında harika bir Kıbrıs gezisi yaptık. Bu gezide bizzat pide yaptım ve tadına hayran kaldım 🙂 Bitta – Bidda Kıbrıs usulü bir ekmek. Aslında içeriğine bakarsanız tamamen sizin zevkinize göre şekillendiğini göreceksiniz. Soğan, ceviz, hellim peyniri ve yeşil zeytini rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

Ekmek hamurunuzun kabarmasını istemiyorum deseniz bile hazır ekmek hamuru bile kullanabilirsiniz. Yani pazar sabahı fırından çıkardığınız 1-2 adet ekmek hamuru ile farklı bir lezzet yaratmanız mümkün.

Bu ekmeği hazırlarken en önemli püf noktası ekmeği yoğurduktan sonra zeytinyağı ile yoğurmak. Ardından nane, kekik, kırmızı biber gibi eklemek istediğiniz baharatları ekleyerek yoğurabilirsiniz. Ekmek ve kek arası bir lezzet ve kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Unun cinsine göre su miktarı değişebilir, tarifte belirttiğim gibi tam olarak ekleyin.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Pide malzemeleri – zeytin ve hellim peynirli Kıbrıs ekmeği

    5 su bardağı un 1,5 su bardağı ılık su (azar azar ekleyin) 1 tatlı kaşığı tuz ½ çay kaşığı şeker ½ paket yaş maya (20 g) 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kuru kekik 1 su bardağı doğranmış zeytinyağı Hellim peyniri ve siyah zeytin

yukarı:

    Susam ve çörek otu, siyah zeytin

Pide – Zeytinli ve hellim peynirli Kıbrıs ekmeği nasıl yapılır?

1 su bardağı ılık suya yarım paket maya eklenir, ardından şeker eklenir ve mayanın aktifleşmesi için 5-6 dakika beklenir. Unun ortasını açın ve mayalı suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Tuz ekleyin ve hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamur kıvamına geldikten sonra derin bir kaba alın. Zeytinyağı ve baharatları ekleyip zeytinyağı tamamen emilene kadar yoğurun. Hellim peyniri küpleri ve siyah zeytin ekleyerek hamuru topluyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp üzerine susam ve çörek otu serpin. Bir fırın tepsisine koyun ve 30 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın