Karışık Turşu Tarifi Malzemeler
- 1 orta boy lahana
- Yarım kilo salatalık turşusu
- tarımsal kilo
- Yarım kilo tatlı acı biber
- Yarım kilo havuç
- 200 gr acı biber
- 5 adet yeşil domates
- 2 kileks
- Yarım demet kereviz sapı
- 20 diş sarımsak
- 5 çay kaşığı sirke
- 5 çay kaşığı limon tuzu
- 15 yemek kaşığı tuz
- 10 yemek kaşığı toz şeker
Turşu problemi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tüm malzemeleri resimdeki gibi öğütüyorsunuz.
- 1 litrelik cam kavanozlara doldurun (10 kavanozum var o kadar)
- Sarımsakları kavanozların üzerine kesin.
- Her kavanoza ½ çay bardağı sirke, ½ çay kaşığı limon tuzu ve ½ çay kaşığı tuz koyun (kaşıkları fazla doldurmayın).
- Yaklaşık 1 yemek kaşığı toz şeker çıkacak kadar kaynar su dolduruyoruz, kapaklarını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz, iyice sarıyoruz ve 6 saat sonra ortadan ikiye çeviriyoruz. Turşu tarifim 2 ila 3 yıl arası sürüyor. Afiyet olsun.
Karışık turşu tarifi
Karışık turşu yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]