Pilav Tavernası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Elif Hanım Ellerinize Sağlık. İçine nane ve biraz da baharat koydum. Çok lezzetli bir tarif.

Taverna pirinci

Mihan pilavı tarifi malzemeleri

200 gram et (dana-kuzu)
– 2 su bardağı pirinç
– 1 soğan
– 1 yemek kaşığı biber salçası
– 1 yemek kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ (veya 1 yemek kaşığı tereyağı)
– tuz
– Pirinç için 4 su bardağı kaynar su
3 su bardağı pirinci haşlamak için kaynar su

Mehani pilav tarifi nasıl yapılır?

3 su bardağı kaynar suyu pirincin üzerine dökün, 15 dakika bekletin ve süzün. Soğanı ve eti yağda kavurun. Daha sonra salçayı ekleyin ve salçanın aroması çıkana kadar güzelce kavurun. 4 su bardağı kaynar su ekleyin ve tuzu atın. Süzülmüş pirinci kaynayan suya ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika veya pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp biraz dinlendirin ve servis yapın… Afiyet olsun…

Hazırlayan: Elif Satman

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın