Pırasalı güveç – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün özellikle babaların ve eşlerin çok sevdiği bir tarifim var. Türk erkeklerinin et yemeklerine çok düşkün olduğunu hepiniz bilirsiniz. Bu tarifi hazırlarken kişi başı 150-200 gram et olduğunu göz önünde bulundurabilirsiniz.

Daha değişik bir renk isteyenler soğanları eklemeden önce biraz salça ekleyebilirler. Biraz kavurduktan sonra et, soğan ve su ilave edebilirler.

Pırasayı soymak normalden biraz daha zahmetlidir. Soyma işlemini kolaylaştırmak için büyük bir kaseyi suyla doldurun. Pırasayı kabuğuyla birlikte su dolu bir kaba alın ve 1-2 saat bekletin. Bu şekilde çok daha kolay soyulduğunu göreceksiniz.

Enfes çorba, yoğurtlu salata veya sebze pilavı, bulgur pilavı veya freekeh pilavı ile servis edebilirsiniz. En kısa zamanda Firik’te güzel bir tarif ekleyeceğim 🙂

Video yakında YouTube kanalımda olacak. Kanalımdaki diğer tarifleri buradan takip edebilirsiniz.

Tarifin video açıklaması:

Aşk…

Pırasa çorbası tarifi için malzemeler

    1 kg kuşbaşı kuşbaşı 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket arpacık soğan 2 yemek kaşığı tereyağı taze çekilmiş karabiber, marine veya et suyu (etleri kaplayacak kadar)

Pırasa güveç tarifi nasıl yapılır?

Eti tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın. Derin bir tencereye yağı koyun. Üzerine etleri ilave edin ve orta ateşte kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soyulmuş soğanı, tereyağını ve suyunu çekmesi için ete yeteri kadar su veya et suyunu ekleyin ve kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Et bittiğinde tekrar tadın. 2-3 dakika kaynatın, gerekirse daha fazla tuz ve karabiber ekleyin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın