Pırasalı Havuçlu Turta Tarifi (Pratik Tencerede)

Merhaba arkadaşlar ocakta pratik ve lezzetli bir börek tarifine ne dersiniz 😉 ve ardından hai tarifi.

Pırasalı Havuçlu Turta tarifi için,

Öncelikle pırasalı muhallebimizi hazırlayalım.

Havuçları rendeleyin, bir tencereye koyun ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

Pırasaları güzelce doğrayalım ve havuçların üzerine ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirelim (sağlıklı olması için kendi suyunda kısık ateşte pişirdim dilerseniz 1/2 su bardağı sıvı yağ ilave ederek kızartabilirsiniz. )

Yumuşak sebzelere baharatları ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğuması için serin bir yere koyun.

İç hamur sosu için derin bir kaba tüm malzemeleri alın ve pürüzsüz olana kadar çırpın.

Tepsinin tabanını çok az yağlayalım ve tepsinin dibine birer parça hamur koyup kenarlarını tepsiye bırakalım.

Yufkanın üzerine sosumuzu dökelim.

1 yufkayı birkaç parçaya bölelim ve her yufkanın üzerine sos olacak şekilde yufkanın üzerine rastgele yerleştirelim.

1 adet yufkayı yerleştirdikten sonra pırasalı karışımı tüm tencerenin üzerine serpelim.

Tüm malzemeleri bitirelim ki tekrar yufka ve sos olsun.

Daha sonra tencerenin yan tarafına, üste astığımız yufkayı kapatıyoruz.

Üzerine kalan sosu dökün ve yayın (biraz sos kaldıysa bir yemek kaşığı yoğurt ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırabilirsiniz)

Tencereyi orta ateşteki ocağa koyun ve iyice ısınana kadar bekletin.

Tencere ısınınca ocağın ortasında en düşük ayarda pişmeye bırakıyoruz.

15-20 dk. Daha sonra pişip pişmediğini kontrol ediyoruz, kızartılan keki kapak yardımıyla içini çevirelim ve bu esnada tepsinin altını biraz yağlayalım.

15-20 dakika diğer tarafta. Börek piştikten sonra servis tabağından alıp dilimleyerek soğuk veya ılık olarak servis edebilirsiniz.

Deneyenlere bol şans ☺

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın