Bahar geldiğinde bile çorba önemlidir, bol vitaminli lezzetli bir çorba yaparız.
Pırasa pişirirken genellikle yeşil pırasa yapraklarını kullanmıyoruz, yapraklarını kullanıyorum çünkü onları atmaya kıyamıyorum çünkü çorbaya çok yakışıyorlar.
Pırasa çorbasını yapmak için önce pırasa yapraklarını ince ince kıyıyoruz.
Havuç kabuklarını çıkarıp küp şeklinde kesiyoruz.
Patatesleri soyun ve küçük küpler halinde kesin
Bir demliğe bir bardak kırmızı mercimek çayı alıyoruz.
Tencereye koymadan önce kırmızı mercimekleri berrak suyu çıkana kadar yıkıyoruz.
Bir tencereye sıcak su döküp ortasını mercimekleri pişiriyoruz.
Güveçte doğranmış havuç ve patates ekliyoruz.
Kesilen pırasa yapraklarını bir süzgeçe alıp elimizle ovalayıp temiz su altında yıkıyoruz.
Haşlanan çorbaya pırasa yapraklarını ekleyip pişiriyoruz.
Bitkisel yağı bir tavaya alın, bir çay kaşığı un ekleyin ve kızartın.
Kızarmış unun içine çorba sıvısını alıp boza kıvamındaki çamuru çorbaya ekliyoruz.
1/2 dak. çok kaynatıyoruz
Pırasalı mercimek çorbası hazır
Limon suyunu döküp servis yapıyoruz.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]