pırasalı turta

Pırasalı turta tarifi malzemeleri

  • 6 yufka hamuru

iç malzeme için

  • Yarım kilo pırasa
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • Sebze yağı
  • tuz
  • karabiber

sos malzemeleri için

  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı su

üzerine;

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı peksimet

Pırasalı börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle iç malzemeleri hazırlıyoruz. Pırasaları doğrayalım. Patates ve havuçları rendeleyelim. Yağı bir tavaya koyun ve malzemeleri iyice kızartın. Tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın.
  2. Masanın üzerine bir parça hamur koyalım. Sos malzemesini tamamen kaplayacak şekilde bir fırça ile uygulayalım. Üzerine ikinci folyoyu koyup sos malzemesini yayalım. 12 parçaya bölelim.
  3. Hamurun geniş kısmına iç harcı koyup kurşun kalemle hamur şekli verelim. (Bu şekilde buzlukta saklayabilir ve gerektiğinde pişirebilirsiniz)
  4. Açtığımız yufkayı önce süte sonra galeta ununa bulayalım. 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. Çok lezzetli, kesinlikle denemelisiniz. Kim deneyecekse eline sağlık.

Resimlerle pırasalı turta tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • pırasalı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Bağıl Bojaca

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın