medyauzmani.com

pirinç çeltik tarifi

Pirinç eriştesi tarifi malzemeleri

  • 2 su bardağı baldo pirinci
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 3 çay kaşığı tuz
Pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Orta boy bir kaseye iki bardak pirinci alın.
  2. Üzerine ılık su koyalım ve bu ılık suda şişmesi için yarım saat bekleyelim.
  3. Ardından 100 gram tereyağını pilav tenceremize alalım, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
  4. Eriyen tereyağına ekleyelim, süzdüğümüz pirincimizi yıkamayalım.
  5. 4 dakika pişmesine izin verin.
  6. Kavrulmuş pirincimize 4 su bardağı sıcak suyu ekleyelim.
  7. 3 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştıralım ve ağzını kapatalım.
  8. Yaklaşık 20 dakika sonra kapağını açıp pirinci ters çevirelim ve bir daha karıştırmayalım.
  9. Kapağı kapatalım ve içmesine izin verelim.
  10. Ortalama 35 dakika sonra pilav hazır.
  11. Pirincin altını tahta kaşıkla alarak suyunu çekmesini kontrol edebilirsiniz, masa örtüsünü alttan tutmadan rulo yapıp dinlenmeye bırakabilirsiniz, pilavımız bu şekilde servise hazırdır.

fotoğraflı pirinç eriştesi tarifi

Pirinç tarifi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın