Pirinç Eriştesi Yapmak – En Sevdiğim Yemek

Pirinç Eriştesi Tarifi Hakkında,

Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp kısık ateşte ocağa alıp pişirmeye başlayalım.

Yağ iyice ısıtılıp eriyince erişteleri ekleyin.

Renkleri değişip kahverengileşene kadar kızartalım ama tavadan ayrılmadan önce sürekli karıştırmayı unutmayın.

Eriştelerin koyu rengi damak zevkinize kalmış, örneğin ben yağda kızartılmış koyu rengini severim. Erişteler pişince üzerine su ilave edip karıştırın.

Tereyağı kullanmıyorsanız, pilavı sade suyla pişirmek yerine tavuk suyu veya et suyu kullanabilirsiniz. Suyu döktüğünüzde yüksek ateşte kaynayıncaya kadar kaynamaya başlar, küçük bir ocakta çok kısık ateşte pişirelim.

Bu erişteler su geçirmez değildir ve bulgur kadar çabuk pişmezler. Bunun seni hayal kırıklığına uğratmasına izin verme.

Suyu içmiş eriştelerin üzerine temiz bir bez veya kağıt havlu örtüp tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirelim.

Peynir ve ceviz bu pilavın yanına çok yakışıyor. Servis ederken üzerine beyaz peynir serpip iki ceviz kırdım.

Dilediğiniz başka peynirleri de kullanabilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın