Pirinç ile marine edilmiş tavuk çorbası

Marine edilmiş pilavlı tavuk çorbası için malzemeler

  • 3 tavuk budu veya 1 tavuk göğsü
  • 1 su bardağı saplı pirinç
  • 2 orta boy havuç
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz yaprağı

baharatlamak

  • 1 yumurta sarısı
  • yarım limon suyu

Marine edilmiş tavuklu pirinç çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tavuk parçalarını yıkayıp tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  2. Pişen tavuk tencereden alınır ve etler doğranır.
  3. Kaynayan tavuk suyuna yıkanmış pirinci ilave edin.
  4. Üzerine rendenin küçük tarafı ile rendelenmiş havuçları ekliyoruz.
  5. Baharatları, tuzu ekleyin ve pirinci kaynamaya bırakın.
  6. Ardından kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyip yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın.
  7. 2-3 yemek kaşığı sıcak su ekleyin, ısıtın ve çorbayı karıştırırken sosu dağılmaması için yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
  8. Pirinç iyice pişene kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  9. Son olarak maydanozu ekleyin. Çorbamız servise hazır.

Resimlerle pirinç tarifi ile marine edilmiş tavuk çorbası

  • tatlı tarifi
  • çorba
  • Eklenen tarifler
  • kek tarifleri
  • Pirinç ile
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • zeki
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Şifa Deposu Beyaz Lahana Çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın