Merhaba sevgili arkadaşım,
Yaklaşık 10 yıldır devam eden bu geleneğin birçok takipçim için çok faydalı olduğunu bilerek Ramazan ayının yaklaşmasıyla bu yıl elimden geldiğince çok iftar menüsü yapmaya karar verdim.
Bu sebeplerden dolayı blog listelerimde kullanmak üzere hazırladığım ancak eklemeye fırsat bulamadığım tarifleri önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşıyor olacağım.
Sanırım bunların içinde genellikle çorba ve pilav oluyor. bizi izlemeye devam edin 🙂
Tariflerimi benimle Instagram’da paylaşmayı ve Instagram sayfamı takip etmeyi unutmayın 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Tel şehriyeli pilav tarifi için malzemeler
- 1,5 su bardağı şehriye 2 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tuz Sıvı yağ
Tel şehriye tarifi nasıl yapılır?
Teflon tavayı tereyağ ve sıvı yağ ile ısıtın. Şehriyeyi ekleyin ve şehriye biraz renk değiştirene kadar orta ateşte kızartın. Tuz ekleyin ve bir dakika daha hızlıca soteleyin. Renkli eriştelere iki bardak su ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Suyunu çeken pirinçleri ocaktan alın. 10 dakika kadar ıslattıktan sonra servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]