Pirinç Pilavı Erişte

Erişteli pilav tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı erişte
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tavuk suyu
  • 1.5 su bardağı su
Pirinç şehriye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk önce bir kase pirinç alalım.
  2. Üzerine sıcak su dökün ve 15 dakika dinlendirin.
  3. Ardından suyunu süzelim. (Bu şekilde yaptığınızda nişasta kaybolur ve pirinç tanecikli hale gelir.)
  4. Tavaya sıvı yağı ve şehriyeyi alıp rengi dönene kadar kavuralım.
  5. Ardından pirinci ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  6. Et suyunu sıcak suyla açıp pilavın üzerine dökelim ve pişmeye bırakalım. (Bu ölçülerde et suyu kullandığım için tuz kullanmadım ama dilerseniz miktarı artırıp tuzunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.)
  7. Pirinçler piştikten sonra üzerini kağıt havlu ile örtüp dinlenmeye bırakın. Yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum.

şehriyeli pilav tarifi

“Erişteli pirinç pilavı” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın