Erişteli pilav tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı erişte
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tavuk suyu
- 1.5 su bardağı su
Pirinç şehriye tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk önce bir kase pirinç alalım.
- Üzerine sıcak su dökün ve 15 dakika dinlendirin.
- Ardından suyunu süzelim. (Bu şekilde yaptığınızda nişasta kaybolur ve pirinç tanecikli hale gelir.)
- Tavaya sıvı yağı ve şehriyeyi alıp rengi dönene kadar kavuralım.
- Ardından pirinci ekleyip 1-2 dakika kavurun.
- Et suyunu sıcak suyla açıp pilavın üzerine dökelim ve pişmeye bırakalım. (Bu ölçülerde et suyu kullandığım için tuz kullanmadım ama dilerseniz miktarı artırıp tuzunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.)
- Pirinçler piştikten sonra üzerini kağıt havlu ile örtüp dinlenmeye bırakın. Yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum.
şehriyeli pilav tarifi
“Erişteli pirinç pilavı” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]