pirinç salatası tarifi,
Önce pilavı hazırlayalım.
Pirinç iyice yıkanır ve 15-20 dakika sürer. Onları ılık suda bekletin ve iyice süzün.
Tereyağı ve sıvı yağı bir pilav tenceresine alın ve sıcak pirinci dökün.
Çekirdekleri çıkana kadar kavrulur, sıcak su ve tuz eklenir, eti karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
Önce yüksek ateşte, sonra pirinç göz göze gelince kısık ateşte pişirin.
Pişmiş pirinci bir bez veya mutfak havlusu ile örtün ve soğumaya bırakın.
Biber, soğan ve dereotu ince ince serpin ve limonu sıkın. Süslemeleri ve mısırı iyice çıkarın.
Ardından derin bir kapta tuzu hazırlamak için her şeyi iyice karıştırın.
Pirinç salatasını doğru kalıba alıp kaşıkla biraz bastırıp servis tabağının altına çevirelim.
Pirinç salatası hazır.
Şimdi keyfini çıkarın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]