Merhaba sevgili arkadaşım,
Mücver ve Kadınbudu köfteleri arasında harika bir lezzet pirinç köftesi. Nitekim bir akşam pirinç yapmak için ıslatılan pirinç hala sudayken aklıma bu fikir geldi. Bu tarifin ilham kaynaklarından biri ünlü İtalyan arancini, risotto yapmak için kullanılan Arborio pirincini kullanıyorlar.
Yani tarifte her şeyden biraz var 🙂
En önemlisi de bir gün öncesinden kalan pilavı değerlendirmek için yapabileceğiniz alternatif bir tarif var. Köfte için sadece pirinci haşlayabilirsiniz ya da isterseniz yayla çorbasında olduğu gibi kalan pirinci de kullanabilirsiniz.
Evimizde hep dereotu ve maydanoz bulunur, ben de tatlandırıcı olarak kullandım. Damak zevkinize göre farklı aromalar da kullanabilirsiniz. Ayrıca beyaz peynir yerine evinizde varsa cheddar peyniri iyi bir alternatif olacaktır.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Köfteli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç 1 büyük tutam maydanoz 1 büyük tutam dereotu 3 sap yeşil soğan 1 yumurta 3 yemek kaşığı beyaz peynir, tuz ve karabiber 2 su bardağı galeta unu
Pirinç köftesi tarifi nasıl yapılır?
Pirinç su ile yıkanır ve küçük bir tencereye konur. Pirinçlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. (Yulaf lapası değil, yeterince pirinç kıvamında) Eğer sulu kalırsa suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Pirinç soğurken maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı doğrayın. Soğuyan pirince doğranmış malzemeleri, bir yumurtayı ve rendelenmiş beyaz peyniri ekleyin. Tatlandırmak için karabiber ve biraz tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Tüm pirinç topları kızardığında, istenirse domates sosu veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]