Pirinç unu ile portakallı kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Acaba bu pastaya o an markete gidemediği için evde ne varsa onunla pasta yapan taze annenin pastası mı demeliyiz? 🙂 Çünkü normalde hepsini karıştırmak kimsenin aklına gelmez ve gerek de olmaz.

Canım bu hafta hep pasta istedi ama ne yazık ki günlük yemek dışında bir şeyle uğraşacak vaktim olmadı. Fırsatım varken eşimin evde ekmek yaparken az kalsın unu bitirmesi yüzüme tokat gibi çarptı 🙂

Bulduğum her şeyi standart kek yapmak için kullandığım boyutlara karıştırdım. Sonuç gördüğünüz gibi efsaneydi. Harika bir dokuya sahip ıslak bir kek olduğu ortaya çıktı. Bu durumda eşime teşekkür etmeliyim. İyi ki unu bitirmiş 🙂

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Pirinç unu ile portakallı kek tarifi için malzemeler

    3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı pirinç unu 1 poşet kabartma tozu 120 gr oda sıcaklığında tereyağ (yumuşatılmış) 3 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme) 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi ½ su bardağı portakal meyve suyu, isteğe bağlı portakal dilimleri

Pirinç unundan portakallı kek tarifi nasıl yapılır?

Tereyağı ve toz şekeri şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Tamamen karışınca yoğurt, portakal suyu ve portakal kabuğunu ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Çubuk kalıbı parşömen kağıdı ile kaplayın ve tekrar yağlayın. Portakal dilimlerini kalıba dizin ve üzerine kek karışımını dökün. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Isıyı 150 dereceye düşürün ve kuruyana kadar 15 dakika daha pişirin. Keki soğumaya bırakın ve tamamen soğuyunca kalıptan çıkarın. Dilimlenerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın