Pirinç unu ve kakaolu kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Fark ettiyseniz bu aralar farklı karışımlarla unsuz browni denemeleri yapmaya başlıyorum. Limonlu nişastalı kek ve kakaolu kekten sonra yeni favori tarifim pirinç unlu kek oldu 🙂 Bu tarifleri denememin asıl sebebi denemek isteyip de cesaret edemeyenlerin işini kolaylaştırmak.

Bence en önemli sebeplerden biri biraz yenilik aramak 🙂 Glutensiz tarif arayanların tercih edeceği lezzetli bir alternatif olması da güzel.

Aslında klasik pasta tariflerimden pek bir farkı yok. Klasik şekilde üç yumurta ve bir bardak toz şekerle başlayan tarif, kabartma tozu vanilya ile devam ediyor.

Tabi bu kez köy pazarından aldığım zeytinyağı ile pişirdim ve tadını çok beğendim. Zeytinyağının tadını sevenler bayılacak, bana ağır geldi diyenler de aynı oranda normal yağ kullanabilirler.

Normalden çok daha akışkan bir kek karışımımız olduğu için ve kalıptan çıkarırken sert ve dağılmasını istemediğim için kek kalıbına yağlı kağıt serip güzelce yağladım. Dileyenler silikon kek kalıplarında deneyebilir ancak tamamen soğumadan kalıptan çıkarmamaya dikkat edin.

Yakında farklı bakliyat unları deneyeceğim. önerilerinizi bekliyorum 🙂

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk….

Kakaolu kek tarifi pirinç unu için malzemeler

    3 orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ (zeytin veya ayçiçek yağı) 2 su bardağı pirinç unu 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin

Pirinç unu kakaolu kek tarifi nasıl yapılır?

Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Yağ ve sütü ekleyip karışana kadar çırpın. Pirinç unu, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tamamen karışınca yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 45 dakika pişirin. 35. dakikadan itibaren her 5 dakikada bir bıçağı sokun ve kuru olup olmadığına bakın (kuruysa sorun yok). Pişen keki dikkatlice fırından çıkarın (varsa tel ızgara da olur) ve tamamen soğumaya bırakın. Soğuyan kek kağıtla kalıptan çıkarılır ve kesilerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın