Pirinçli semizotu yemeği – pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Semizotu annemin en sevdiği tariflerden biriydi. Soğan ve domatesleri kavururken mutfakta kedi gibi bekliyordum. Bir parça ekmek verirdi. Bu tadı asla unutamam.

Benim semizotu aşkım bir başka. Pirinçli, bulgurlu veya yeşil mercimekli veya pirinçsiz semizotu sosu, hatta pestolu semizotu yaptım. Özellikle yeşil elma salatasına bayılırım. Kapak yazımı yazarken bu tarifleri ASAP Semizotu Tarifleri adlı bir blog yazısında toplamaya karar verdim 🙂

Beğendiğiniz farklı tarifleriniz varsa, lütfen bana bildirin, ben de deneyeyim.

Tarifimi denemeyi ve bol kalp bırakmayı unutmayın…

Pirinç tarifi ile semizotu malzemeleri

    1,5 demet semizotu 1 orta boy kuru soğan 1 su bardağı domates sosu veya 2 orta boy domates + 1 yemek kaşığı salça ½ çay bardağı pirinç ¼ çay bardağı zeytinyağı tuz 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı) 1 su bardağı sıcak su

Pilavlı semizotu tarifi nasıl yapılır?

Semizotu ve pirinci güzelce yıkayıp süzülmeye bırakın. Süzülen semizotu iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı doğra. Domates kullanacaksanız rendeleyin. Tencereye zeytinyağını alıp yemeklik doğranmış kuru soğanı, tuzu ve şekeri ekleyin. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kullanıyorsanız domates püresi ve domates püresi ekleyin. 1-2 dakika daha kızartın. Semizotu ve pirinci ekleyip karıştırın. Suyu ekleyin ve ara sıra kontrol ederek pirinci pişirin. Pilav bittiğinde sıcak veya soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın