medyauzmani.com

Pirinçli Taş Kebap – En Sevdiğim Yemekler

Yapılışı kolay ama lezzetli bir yemek… İçine patates, havuç, domates koyanlar var ama bu şekilde pişirmenizi tavsiye ederim.

Taş Kebap ve Pirinç Tarifi için etleri, aynı şekilde doğranmış soğanı, tuzu, karabiberi doğrayıp karıştırıp pişireceğimiz tencereye alıyoruz.

Üzerine ince dilimlenmiş kuyruk yağı konur.

Pirinci pişireceğimiz tencerenin kapağını kapatıp ters çevirelim.

Ağırlık, çamur koyduğumuz bir tabağa konur, su ilave edilir ve kısık ateşte (zaman zaman suyunu kontrol ederek) 1,5 saat pişirilir.

Ağırlık, yemeğimiz kaynarken et tenceresinin sallanmasını önlemek içindir.

Etimizin piştiğinden emin olduğumuzda pirincimizi yıkayıp etrafa yayalım, tuzunu ve suyunu kontrol edip pirinci pişirelim.

Pilavımız pişince bir tabak alıp sıvı yağ dökelim.

Pirinçli Taş Kebap servise hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın