Tantuni Tavuğu için tarif pirinç,
1 kg. Küçük sandığımızı kestik.
Daha sonra saçlarımızı ısıttığımız yağın içine tavuklarımızı koyuyoruz.
Sulamadan hızlıca çevirerek yakıyoruz.
Küp şeklinde doğradığımız soğanları kızarmış tavukların içine koyup tekrar karıştırıyoruz.
Karıştırdıktan sonra doğranmış yeşil biberi ekleyip közlendiğinden emin olmak için karıştırıyoruz.
Biberleri kavurduktan sonra tuz ve karabiberi ekliyoruz.
Kimyon ve kekiği de ekledikten sonra tekrar karıştırıyoruz.
Karıştırdıktan sonra küp şeklinde doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
İyice kavrulunca ince kıyılmış maydanozu koyup tekrar karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
Bir kenarına güzelce pişirdiğimiz pirinç pilavını koyuyoruz ve servise hazır.
Pirinçli Tavuk Tantuni hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]