Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftaya yine hazır olduğu kadar pratik ve lezzetli bir tarifle başlıyoruz. Bazlama evde yaptığım bir şey değil ve hemen hemen bütün market ve bakkallarda rahatlıkla bulunabilen bir ekmek türü olduğu için yapma gereği de duymadım.
Bildiğiniz gibi bazlama hazır olduğunda biraz kuru oluyor, yemeden önce biraz ısıtılması gerekiyor, ısınırken biraz sarımsak ve zeytinyağı eklemeyi seviyorum 🙂 yani pamuk gibi oluyor.
Bu tarifle evde pizza hamuru ile uğraşma zahmetinden kurtulabilir, paket pizza tadında harika bir pizza yapabilirsiniz.
Dilediğiniz malzemelerle kendi pizzanızı da yapabilirsiniz. Daha önce yaptığım veya bayat ekmekleri değerlendirmek için yaptığım lavaş tarifleri var. Lavaşlı pizza tarifine buradan, ekmekli pizza tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.
İyi haftalar 🙂
Tarif videosunu buradan izleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Pişmeyen pratik bir pizza tarifi için malzemeler
- 1 gözleme 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı domates ve biber salçası 1 su bardağı taze rendelenmiş kaşar peyniri 1 uzun sosis 3-4 dilim salam 7-8 dilim sucuk 1-2 yemek kaşığı mısır 3- 4 adet siyah zeytin
Bazlama olmadan pratik bir pizza tarifi nasıl yapılır?
Böreği enlemesine ikiye bölün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Bir diş sarımsağı rendeleyin, salça ve zeytinyağı ile karıştırın ve ortadan ikiye kestiğiniz pidelerin üzerine sürün. Kaşar peynirini küçük peynir rendesi veya normal rendenin küçük deliği ile rendeleyin ve gözleme üzerine serpin. Sosis, salam ve sucuğu ince dilimler halinde kesin ve peynirin üzerine yayın. Zeytinleri karıştırın ve doğrayın ve gözleme üzerine mısır serpin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene ve malzemeler kahverengileşinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]