Ekmek pizzası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 8 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum, eski usul türk ekmeği, eski usul ekmek tarifi, ciabatta, ekmek, ekmekten yemek, ekmekten pizza, kolay yemek, pizza, pratik pizza, hamur işleri
çıkış tarihi: 21-02-2011
4 5 5 1
Daha önce yaptığım tavuk ciabatta’nın farklı bir versiyonu, bu sefer salamlı ciabatta demektense “ekmek pizza” demek daha uygun oldu.
Özellikle ciabatta ekmeğini kullanmamın sebebi ekmeğin tost veya normal ekmek gibi fırına girdiğinde kurumaması.
Ekmeği hazırlayıp fırına verdiğinizde mutfağa harika bir aroma yayılıyor, sırrı sarımsak ve zeytinyağında 🙂 Sevgiler..
İçerik Tablosu
Ekmek pizza tarifi malzemeler
- 2 adet ciabatta ekmeği (kişi başı 1 adet) 1,5 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri ½ çay bardağı zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 adet orta boy domates 1 adet yeşil biber 5-6 adet yeşil zeytin Sucuk, salam
Ekmek pizza tarifi nasıl yapılır?
Ciabatta ekmeğini enlemesine iki parçaya kesin ve fırın tepsisine yan yana dizin. Sarımsağı ezin, zeytinyağı ile karıştırın ve karışımı bir fırça ile ekmeğe uygulayın. Domatesleri, biberleri ve çekirdeklerini çıkardığınız 5-6 adet siyah veya yeşil zeytini doğrayın. Gerekli miktarda salam ve sucuk kestik. Rendelenmiş kaşar peynirini ve diğer doğranmış malzemeleri ekmeğin üzerine serpin. Son olarak dereotunu serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşar peyniri eriyip üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]