Hamurumuzu yaparak pizzamızı yapmaya başlıyoruz. Derin bir kaseye önce kabartma tozu, yumurta, zeytinyağı, yoğurt, tuz ve şekeri koyup iyice karıştırıyoruz. Ardından azar azar un ekleyerek ele yapışmayan ve kulak kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzun üzerini kapatıp bir kenarda bekletiyoruz. Taze pizza hamuru her zaman daha iyidir.
Diğer taraftan çorbayı hazırlamaya başlıyoruz. Doğranmış domatesleri (kışlık domateslerle daha iyi olur), domatesi, zeytinyağını, fesleğeni ve suyu bir kapta karıştırıyoruz. Çorbamız hazır.
Üzerini süslemek için 15-20 adet sucuk kesiyoruz (Yuvarlak parçalar da resimdeki gibi jülyen gibi dört köşeye bölünebilir). Biberlerimizi de halka halka doğruyoruz.
Dinlenen hamurları fırın tepsimizin büyüklüğündeki merdane veya merdane yardımıyla çıkartıyoruz. Fırın tepsimize aktarıyoruz. Fırınımızı 220 derecede ters çevirerek pişiriyoruz.
Bir fırın kabını zeytinyağı ile fırçalayın. Hamurumuzu fırın tepsisine alıyoruz. Önce pizza sosumuzu koyuyoruz. Burada önemli olan pizza sosunun hamurun kenarlarına bulaşmamış olmasıdır. Kenarlarda yaklaşık bir inç boşluk olacak. Ardından rendelenmiş kaşar, doğranmış biber ve sucuklarımızı hazırlıyoruz. Son olarak üzerine biraz kaşar peyniri serpiyoruz.
220 derecede ters ısıtılmış fırınımızın en alt kısmına tepsimizi koyuyoruz.Tepsiyi ortaya veya üste koyarsanız alt kısmı düzgün şekilde kızarmaz. 20 – 25 dakika pişirdikten sonra pizzamız servise hazırdır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]