Nasıl pizza yaparsın? Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Hindi Domates, Hamur İşleri, Pizza, Pratik, Salam, Sosis, Zeytin, Hamur İşleri
Çıkış tarihi: 26-02-2008
4 5 5 1
Feryal’dan bir son dakika tarifi daha 🙂 Bu akşam ne yapsak diye düşünürken pizza tarifi geldi aklıma… Bu arada hamurun işi zor diyenler ekmek hamuru alarak da yapabilirler. fırından çıktı.
İçerik Tablosu
Pizza tarifi malzemeleri
- 4 su bardağı un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket yaş maya 1 su bardağı ılık suda tuz
Mayıs günü:
- 1 yemek kaşığı ketçap, 1 tatlı kaşığı salça, 2 yemek kaşığı su
yapılışı:
Unu bir kaba eleyin, elinizle ortasında bir leğen oluşturun (küçük banyolardan), havuzdaki mayalı su, yağ ve tuzun bir kısmını alın ve unu yavaş yavaş karıştırın, yoğurmaya başlayın ve kalanını azar azar ekleyin. ılık su. Yoğurduğunuz ve beze kıvamına getirdiğiniz hamuru tezgahınıza alın ve 2’ye bölün (evdeki tepsinizin büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz). Hamuru oklava yardımıyla tepsinin büyüklüğüne göre yuvarlak şekilde açıp tepsiyi yağlayın ve hamuru yağlayıp ovun. Üzerine ketçap salçalı su karışımını bir fırça yardımıyla sürüp, evinizde istediğiniz malzemelerle süsleyip önceden 175 derecede ısıtılmış fırına verin ve 10 veya 15 dakika pişirin. Peyniri rendeleyip pizzanın üzerine serpiştirin ve fırında kaşarlar eriyene kadar bekletin ardından sıcak servis yapın…afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]