Merhaba sevgili arkadaşım,
Dün bütün gün çekim yaptığım için blog yazmaya fırsatım olmadı. Bu sabah erkenden sizlerle basit bir kahvaltılık tarif paylaşmak istedim.
Ekmek olarak da bilinen kızarmış hamur genellikle mayalanır ve ben genellikle ekmek hamurunu fırından kızartmayı severim. Fırından ekmek hamurunu çıkarıp yolda poşeti koklayarak eve gittiğim ve ucundan çiğ hamur yediğim çocukluk günlerimi hatırlıyorum 🙂
Bu tarifte kabartma tozu kullanmanız yeterli, 1-2 önemli ipucunu uygularsanız mayalı hamur gibi yumuşacık ve lezzetli olacak.
İlk önemli nokta bir su bardağı undan sonra yoğururken unu azar azar eklemektir, unun hacmi her bireyin evindeki bardağa, yumurtanın büyüklüğüne ve kullandığı yoğurdun sulu veya sulu olmasına göre değişir. olumsuzluk.
Bir diğer önemli nokta ise hamuru toparlanana kadar dinlendirip son olarak bol sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Çok yağ harcamak istemiyorsanız küçük bir tavayı ortasına sıvı yağ doldurup hamurları kızartabilirsiniz.
Kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram üzerinden direkt mesaj ile veya hikayenizde beni etiketleyerek fotoğraf gönderebilirsiniz. Instagram hesabım: @mutfaksirlari Takip etmeyi unutmayın!
Aşk…
İçerik Tablosu
Mayasız bizzy tarifi için malzemeler (kızarmış pankek hamuru)
- 1 orta boy yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1,5 su bardağı un (az veya çok olabilir) Bir tutam tuz
yağda kızartmak:
Mayasız pezi tarifi nasıl yapılır?
Yumurta, süt ve tuzu karıştırma kabına alıp elinizle güzelce karıştırın. 1 su bardağı un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kaba, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar unu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 10-15 dakika dinlendirin. Hamuru unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında açın. Bir bıçak veya hamur kesici yardımıyla istediğiniz büyüklükte parçalar kesin. Önceden ısıtılmış yağda kızarana kadar kızartın. Kızaran hamur kağıt peçetelerin üzerine alınarak servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]