Merhaba arkadaşlar bugün çok pratik ve kolay bir çörek tarifi ile karşınızdayım. Yapılışı kolay ve gücü yeten ama yine de pamuk şeker gibi kabarıp pişen bir kurabiye tarifini kim istemez ki. 5 dakika. Yoğurt yap, pişir, çok kolay, hadi tarife geçelim.
Hamuru yoğurarak başlayalım. Onlara yardım etmek için, okula gitmemiz gereken şeyler için gözlerimizi açık tutmalıyız. Son sırada un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamur hazır olunca iç harcı hazırlayalım.
Patatesleri doldurmak için pişirelim. Patates pişirirken fazla patatesleri haşlayıp püre haline getiriyorum ya da dilimleyip buzluğa atıyorum.
Daha sonra kullandığımda dondurucudan çıkarıp kullanıyorum. Bu yöntemde bu şekilde kolayca bulunabilen patateslerle yapılır arkadaşlar bu her türlü ağrı için faydalı bir yöntemdir arkadaşlar.
Kızarmış patateslere baharatları ve yağı ekleyip iyice karıştıralım ardından peyniri ekleyip karıştırmaya ve ezmeye devam edelim ve bu şekilde iç harcımız hazır. Çoklu görev yapamam diyorsan, içine biraz peynir koyabilirsin.
Her şey hazır olduğunda 180°C’deki fırını açıp ısınmaya bırakalım ve keklerimizi hazırlamaya başlayalım.
Hamurdan küçük mandalina parçaları alıp elimizle saralım.
Daha sonra elimizle bastırarak hafifletelim, sarılı olan unun içine patates peynirinin çamurunu koyup ağzını kapatarak kısaltalım. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyun.
Mayayı kapalı kısımları aşağı gelecek şekilde tepsiye dizin.
Tüm malzemeleri bu şekilde hazırladıktan sonra keklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısını koyalım ve üzerine mavi haşhaş ve ayçiçeği serpelim yada susam dahil dilediğinizi serpebilirsiniz.
Kekler hazır olunca tepsiyi önceden ısıtılmış fırına verelim.
Çöreklerin altı ve üstü kahverengileşinceye kadar pişirelim. Yemek pişince fırını kapatın ve tepsiyi 10 dakika pişirin.Fırında bekleyelim.
Daha sonra kalan kekleri dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]