Merhaba sevgili arkadaşım,
Göz açıp kapayıncaya kadar bir Ramazan daha geçti. Bu sene daha önce yaşadığımdan daha fazla yoğunluk yaşadım desem yalan olur. Sanırım herkes gibi biraz arayı hak ediyorum 🙂
Bayram öncesi sizler için bir ikram hazırladım. Bu küçük ve leziz tatlılar misafirlerinizin, özellikle de miniklerinizin aklını başından alacak 🙂 Çok pratik ama elinizde bir kalıp ve çubuk olması şart.
Tarifi hazırlarken yaptığım paylaşımlarda bu kalıpları nereden bulabileceğimizi soranlarda oldu. Şablonlarımı Tuzlikbiberlik.com’dan aldım.
Yaparken çektiğim videolara da yukarıdaki tarifin video sekmesinden ulaşabilirsiniz.
Ekipmanı olmayanlar 1-2 sene önce buradan yaptığım popsicle cake tarifime bakabilirler.
Birkaç kek püf noktası paylaşmadan geçmeyelim: Her şeyden önce, kekinizin soğumasını beklemek, üzerine çikolata serpmeyi kolaylaştıracaktır. Ilık veya sıcak olarak üzerini kapatmaya çalışırsanız çikolata akışkan kalmaz.
Diğer bir nokta da yapıştıracağınız çubukların uçlarına bir miktar çikolata koyun. Böylece çubuk pastaya yapışacak ve siz resim yaparken çıkmayacaktır.
Son olarak, kaplayacağınız çikolatanın yağ içeriğinin yüksek olduğundan emin olun. Erimesi kolay kaju fıstığı veya çikolata kullanın. Bu sayede çikolata parçalanmaz ve kaplaması daha kolay olur.
Tarif videosu:
Herkese sevdikleriyle birlikte huzur ve mutluluk dolu bir bayram dileriz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Pop Cake – Cake Pop tarifi için malzemeler
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker ½ su bardağı tereyağı (eritilmiş) 1 su bardağı süt 2,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı vanilya özü 1 paket kabartma tozu
Kek sarmak için:
- Mooney’s Çikolata File Badem Fıstık Şekeri
Pop Cake – Pop Cake Tarifi Nasıl Yapılır?
Şeker ve yumurtaları bir çırpma teli içine alıyoruz, karışım köpürüyor (şeker tamamen eriyene kadar) ve önce düşük sonra yüksek hızda çırpıyoruz. Çırpılmış yumurtalara sütü, vanilya özütünü ve eritilmiş tereyağını ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edin.Un ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Hamuru kek kalıbına bölün ve diğer parça ile kalıbın üzerini kapatın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Pişen keki kalıptan çıkarın ve hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
dekor:
Kekler soğurken çikolatayı benmari usulü eritin. Kek parmaklarının uçlarını yavaşça çikolataya batırın ve kısa bir süre için kekin içine sokun. Popcake’i eritilmiş çikolataya batırın ve fazla çikolatayı boşaltmak için hafifçe sallayın. Çikolataya batırdığınız pastaları dilediğiniz gibi süsleyin. Bir içecek bardağına koyarak veya strafora değmeyecek şekilde yapıştırarak katılaşmasını bekleyin ve servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]