Porsiyon Güveçte Kızarmış Pilav ve Patlıcan Köri

Porsiyon Güveçte Patlıcanlı Pilav pişirmek için önce eti sıcak suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyu tamamen boşaltın ve pirinçteki işi bir kenara koyun.

Etin üzerine sıvı yağ ilave edilerek kısık ateşte 5-10 dakika kavrulur. Tuz ve karabiber ekleyerek, ezmemeye ve dağıtmamaya dikkat ederek karıştıralım.

Pilav için yağı bir tencereye alıp ısıtalım, yıkadığımız pirinci atıp kızgın yağın içine koyalım. Sürekli karıştırarak, pirinçler birbirinden ayrılmayıncaya kadar beş dakika kısık ateşte pirinci kızartın. Süzdüğümüz suyu pirincin içine dökelim, tuz ve limon ekleyip karıştıralım daha sonra tencerenin kapağını kapatıp altını kısıp kısık ateşte pişirelim. Ağzını açmadan önce 10 dakika dinlenmesine izin verin.

Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soyup uzunlamasına kesip tuzlu suda 15 dakika bekletelim patlıcanların suyunu süzüp kurulayalım ve bol kızgın yağda patlıcanları pembeleşinceye kadar kızartalım alın kağıt havlu üzerinde.

Güveç kalıbının kenarına uzun kenarları boyunca patlıcanı koyalım, ardından közlenmiş eti ve ardından pilavı koyup kaşıkla hafifçe bastırarak koyalım.

Güveç hazır olduğunda, patlıcanları sarkıtarak pirinci kapatalım, tüm malzemeleri bu şekilde hazırlayalım ve fırını 180 dereceye ısıtalım.Güveçleri 15 dakika pişirdikten sonra servis tabağına ters çevirelim.

Patlıcanlı pilavımızı dilediğiniz gibi gönderebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın