medyauzmani.com

portakal kabuğu reçeli aroması

Merhaba arkadaşlar

Mis Kokulu Portakal Kabuğu Reçeli tarifi için önce iki adet portakalı yıkayalım, kabuklarının şeklini değiştirmeden yukarıdan aşağıya doğru soyun.

Daha sonra ince dilimler halinde kesin. 1 iğne 1 iplik alıp her bir portakal parçasını sarıp iğne ile dikelim. Eşsiz görünümünü bu şekilde veriyoruz.

Tüm parçaları ipe bağladıktan sonra düğümlenmesin diye düğüm atalım.

Tencereye soğuk su dolduralım. Portakal dilimlerini suya ekleyin. 5-8 dakika bekledikten sonra acı suyunu süzün. Bunu 4-5 kez yapmalısınız. Aksi takdirde, reçeldeki portakal kabuğunun acı tadını alırsınız.

Bir tencereye suyu koyup kaynatalım, içine portakal kabuklarını ekleyelim. Beş dakika kaynattıktan sonra acı suyu rezerve edin. Bu işlemi 4 kez tekrarlamanız gerekiyor.

Başka bir tencereye portakal suyu ve şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Kaynayınca portakalları şerbete ekleyin ve pişmeye bırakın. Köpük köpük haline gelecektir. İstersen o balonu al.

Tabaktaki suyu çıkararak reçelin bağlantısına bir göz atalım.

Soğuyunca ipi kesip kavanoza koyabilirsiniz.

Ev yapımı portakal kabuğu reçeli kahvaltıya hazır.

Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın