Portakal Kabuğu Reçeli tarifi için portakal kabuğunu dilim dilim keselim ve beyaz posayı çıkaralım.
Daha sonra tüm kabukları elimizle yuvarlayıp iğnelerle sarıyoruz. İpliğin iki ucunu bağlayalım.
Bu yüzden onları akşam suya batırdım ve başka bir günün akşamına kadar sürekli su değiştirerek suda bıraktım.
Daha sonra portakallı armutları bir tencerede 7 dakika su ile üç kez kaynatın, kaynayana kadar kaynatalım ve soğuk suyla çalkalayalım.
Yani 7 dk. kaynatıp soğuk suya koyma ve sıcak suda tekrar kaynatıp soğuk suya koyma gibi.
Bunu üç kez yaptıktan sonra portakal kabuklarını ve toz şekeri bir saat kadar bekletelim.
Ardından yeteri kadar su 1 koyup ocağa alın ve reçelimiz kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10-15 dakika pişirin. Biraz pişirip ocaktan alalım.
Portakal reçelimizi ipinden çıkaralım.
Kavanozun içine ateşi dökelim ve ters çevirelim.
yemek istiyorum☺️
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]