Merhaba arkadaşlar 🤗 Evinizin portakal gibi kokmasını sağlayacak bir reçel yapıyoruz 🍊. Kabukları kaybetmeden tarife devam edelim 👍😍
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi, Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?
Portakallarımızın armutlarını yıkayın, ince şeritler halinde kesin, rulo şeklinde sarın, pamuğa sarıp bağlayın, ardından soğuk suda bekletin ve acı suyunu üç dört saatte bir değiştirin.Bunu dört beş defa yapın. . zaman.
Daha sonra tencereyi koyup iki üç dakika pişirin, sarı suyu dökün ve bunu üç dört kez yapın, her seferinde suyu değiştirin ve son kaynayan suda yumuşayana kadar kaynatın.
Daha sonra başka bir tencereye 2 su bardağı şeker, yarım su bardağı su ve portakal suyunu koyun ve kaynamaya başlayınca portakal armutlarını ekleyin ve köpürmesi durana kadar pişirin, limon suyunu ekleyin.
Bir tabağa bir kaşık şerbet tuzu alıp soğutarak kıvamını değiştirebilirsiniz. Karanlık olduğunda kapatın.
El sıcaklığına ulaştığında ipliği kesin ve çıkarın. Tamamen soğuyunca kavanozlara koyup kahvaltı masanızın üzerine koyabilirsiniz.
Portakal Kabuğu Reçeli hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]