Portakal Kabuğu Reçeli – Tatlılarım

Leziz yemeklerimin sevgili üyeleri, şimdiye kadar duyduğunuz ve bildiğiniz portakal kabuğu reçeli tariflerini unutun. Bu tarifi bir kez deneyin ve çok mutlu olacaksınız. Deneyecek olanlara bol şans. Tüm yorumlarınızı bekliyorum. Şimdi bu güzel tarife geçelim.

Aromalı Portakal Kabuğu Reçeli tarifi için önce portakalların üst kısımlarını bıçakla soyup yıkayıp ortadan ikiye kesip narenciye sıkacağında sıkarak kenara alıyoruz.

Tüm portakalları sıktıktan sonra kabuklarını dörde bölüyoruz.

Büyük bir tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynayınca suyunu boşaltıyoruz, su ekliyoruz, tekrar kaynatıyoruz ve bu işlemi en az üç kez tekrarlıyoruz.

Son olarak kabukların içine soğuk ve temiz su koyun. çok fazla bastırmadan bir çay kaşığı ile bölgeyi temizleyin. Her şeyi temizlediğimizde yıkayıp istediğimiz gibi kesiyoruz.

Karanfilleri ve çubuk tarçını yıkayıp tülbent içine koyuyoruz, bağlıyoruz ve bir tencereye koyuyoruz.

Dilimlenmiş portakalları koyup toz şeker ve sıkılmış portakal suyunu ekleyip kaynatmaya başladık.

Kaynamaya başlayınca ocağa biraz indiriyoruz. Kıvam almaya başlayınca vanilyayı ekliyoruz, beş dakika kaynatıyoruz, limonu sıkıyoruz ve 3-4 dakika sonra sıcak cam kavanozlara koyuyoruz.

Ağzını sıkıca kapatıyoruz, ters çeviriyoruz, 7-8 saat sonra hazırlıyoruz, buzdolabına veya güneş görmeyen bir yere koyuyoruz ve gerekirse imha ediyoruz.

Aromalı Portakal Kabuğu Reçeli hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın