medyauzmani.com

Etli Börek nasıl yapılır? – Benim favori yemeklerim

Günaydın arkadaşlar

Kıymalı börek için;

Öncelikle ılık süt, su, maya ve şeker derin bir kapta karıştırılır.

Daha sonra yağ ve yumurta akı ilave edilir ve un ile birlikte tuz ilave edilerek kontrollü bir şekilde yoğrulur. Çok yumuşak ekmek mevcuttur.

Güç kazanmak için 45 dakika. oluyor.

Bu arada kıymayı koymak için bir kaseye soğan, yeşil ve kırmızı biberi koyup domates, yağ, maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.

Elimizi hamurdan yağa batırıp mandalina parçalarını koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Daha sonra çay bardağının dibi ile hamura bastırıp içini boşaltıyoruz. Üzerine kıymayı koyup hamuru biraz genişletiyoruz.

Daha sonra birer parça kaşar peyniri ve çeri domatesleri üzerine yumurta sarısını koyup 180° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyecek olanlara bol şans. 💯💯👌🏼

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın