Sizlerle en güzel portakal reçeli tarifini paylaşmak istiyorum. Yediğin portakal kabuğu benim gibi bozulunca üzülüyorum diyorsan bunu saklamanı öneririm.
Portakal Kabuğu Reçeli yapmak için önce 5 adet portakalın beyazlarını çıkarmadan kabuklarını soyalım.
Daha sonra bu kabukları dilediğiniz kadar küp veya silindir şeklinde doğrayın, 1 litre su dökün, sabaha kadar ağızları kapanana kadar bekleyin, sabah reçeli yapmaya başladığımızda bu acı suyu dökün. , portakalları bir süre yıkayın ve 1 bardak su dökün. Bir süre kaynattıktan sonra kaynattığımız suyu dökmeye devam ediyorum daha sonra bize verilen ölçülerde su döküp şekeri ekleyip ocağımızı alıyoruz.
Aynı zamanda portakal suyunu da ekleyip pişirelim, kaynamaya başlayınca biraz tadına bakalım sonra yarım limonun suyunu ilave edelim. 1 saat kaynattıktan sonra bir kaşık yardımıyla reçelimizden küçük bir parça alıp soğumaya bırakalım. Siyahı gördüğümüzde bitmiştir.
Kıvam aldıktan sonra reçel sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatalım ki buzdolabında bir ay kadar saklayıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Bu tarifin en önemli püf noktası, reçeli yaparken portakal suyunu eklemektir. Çünkü bu sayede güzel görünen, güzel kokan, güzel görünen bir reçel elde etmiş oluyoruz.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]