Portakal Reçeli – En Sevdiğim Yemek

Portakal Reçeli Tarifi, Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?

Kendi reçelimizi yapmak zaman alacak.

İlk olarak portakalları beyaz kısımlarını çıkarmadan hafifçe soyuyoruz.

Her şeyi bir tencereye koyuyoruz, sıcak su döküyoruz ve 6-7 dakika pişiriyoruz.

Daha sonra soğuk su dolu bir kaba koyuyoruz. 3-4 saat bekledikten sonra kaynatmayı tekrarlıyoruz.

Ayrıca soğuk suda birkaç saat bekletip tekrar kaynatıyoruz. Yine tamamen soğuk suda işlem üç kez tekrarlanır.

Daha sonra dilediğiniz şekilde kesip kenara alıyoruz.

Suyumuzu kaynatıyoruz, karışıyor.

Kestiğimiz portakalları ekleyip gözleri yumuşayana kadar kaynatıyoruz.

Birkaç dakika pişirdikten sonra en son limon tuzu ekliyoruz ve işlem bitiyor.

kavanozlara koyabiliriz.

Portakal reçeli hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın