medyauzmani.com

portakal reçeli kurabiye

Marmelatlı Kurabiye Tarifi Malzemeler

  • 200 gram margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Eşit derecede doğru

yukarı

  • Şeftali reçeli (reçel veya meyve reçeli kullanabilirsiniz)

Marmelatlı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Un hariç diğer tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.
  2. Ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  3. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açalım.
  4. Daha sonra küçük silindirik bir aparat ile ortasına bastıralım.
  5. Kurabiyelerimizi bu şekilde yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda kontrollü bir şekilde pişirelim.
  7. Üst ve alt kısım hafif kahverengi olacaktır.
  8. Pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım.
  9. Soğuduktan sonra üzerine marmelatı yayalım. Marmelatlı kurabiyelerimiz hazır, afiyet olsun. 😇.

Fotoğraflı marmelat tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın