Hani ameliyattan sonra gücümü toparlamak ve sevgili eşimin nezlesini yenmek için sanki hiçbir şey olmamış gibi bol bol portakal suyu içmiştim. O kadar çoklardı ki mermi atmaya kıyamadım, bayram yaklaştığı için farklı değerlendirmek istedim. Bu noktada portakal agarından şeker yapma fikri ortaya çıktı. Ben sonuçtan çok memnun kaldım tek başına yenebileceği gibi eritilmiş çikolataya batırılarak da afiyetle yenilebilir veya benim gibi yapılan pasta ve çikolatalara eklenebilir. Benim gibi yoğun, acı kokusunu sevenler tuzlu suda bekletme ve ilk kaynatma işlemini atlayıp, kısa yoldan miss gibi tatlılaşabilirler… sevgiler….
İçerik Tablosu
Portakallı tatlı tarifi için malzemeler
Portakal kabukları
1 çay kaşığı tuz
toz şeker (kabuğu bulmak için)
şerbet:
4 su bardağı sıcak su
3,5 su bardağı toz şeker
yapılışı:
Portakal kabuklarının beyaz kısımlarını elinizle soyun ve uzunlamasına ½ inç olacak şekilde kesin. Geniş, derin bir kaba su doldurun, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin, tuz eriyene kadar karıştırın ve portakal kabuğunu ekleyin. Kabuğu bir gece suda bekletin ve sabah tuttuğunuz suyu dökün, ardından kabuğu yeni suya alın, bir kez kaynatın ve süzün. Tencereye şeker ve suyu ekleyin, ocağı kapatın, şeker tamamen eriyene kadar karıştırın ve portakal kabukları şeffaflaşıp şerbet koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatın. Şekeri süzgeç yardımıyla tencereden alıp toz şekere batırın ve yağlanmış tepsiye veya fırın tepsisine süzün.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]