medyauzmani.com

Portakal Soslu Kek Tarifi – Tatlılarım

Portakal Soslu Kek Tarifi,

Önce bir kek yapıyoruz bunun için yumurta ve şekeri karışana kadar çırpıyoruz. Ardından süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Daha sonra un ve kabartma tozunu döküp karıştırıyoruz ve yağladığımız deliğe döküyoruz. 175 °C’de pişiriyoruz.

Puding için tencereye süt, şeker, nişasta ve unu ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz.

Soğuyunca kremayı ekleyin ve iyice çırpın.

Kekimizin üzerine kürdan ile delikler açıp 2 su bardağı sütü her tarafına gelecek şekilde döküyoruz.

Daha sonra muhallebiyi döküp yayıyoruz.

Son olarak portakal sosunu hazırlamak için tencereye portakal suyu, şeker ve nişastayı ekleyip iyice karıştırıp ocağa alıp pişiriyoruz.

Kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz, soğuyunca muhallebinin üzerine döküp yayıyoruz, 5-6 saat dinlendirdikten sonra servise hazır.

Portakal Çorbası Kek hazır.

yemek istiyorum 👌

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın