medyauzmani.com

Portakal ve Narenciye Kabuğu Reçeli

Portakal ve Narenciye Kabuğu Reçeli tarifi için önce portakalları tıpkı yemek yerken yaptığımız gibi yukarıdan aşağıya ince dilimler halinde dilimleyin.

Bir kaseye su koyun ve portakal kabuklarını bu suya atın.

Yaklaşık 3-4 saat bekletin, suyu süzün ve tekrar suyla doldurun ve işlemi 24 saat boyunca tekrarlayın.

24 saat sonra tekrar süzün ve iğne ile normal pamuklu ipliğe sarın.

Bir tencereye sıcak su koyun, portakallı armutları beş dakika kaynatın, tencereye soğuk su alın ve çalkalayın, aynı işlemi iki kez tekrarlayın, soğuk suya alın ve durdurun.

Aynı tencereye 2 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri koyup biraz koyulaşana kadar pişirin, fazla kaynatmayın.

Ardından portakal dilimlerini ve limon suyunu ekleyin. Biraz daha kaynayıp suyu azalınca altını kapatıp tencerede soğumasını bekleyin.

Portakal ve Narenciye Kabuğu Reçeli hazır.

Hem kahvaltı hem de tatlı kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın