Portakallı Brüksel lahanası – pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Lahana kelimesi kullanıldığında birçok ceset ister istemez tepki alıyor, teşekkürler, almayacağım. Ancak çok kokmayan çok pratik bir sebzedir. Brüksel lahanasına bayılırım, özellikle zeytinyağı ile yapıldığında.

Çoğunlukla, onları fazla pişirmeden bir rosto veya tavada kaynatarak servis ediyorum.

Bu sefer evdeki Brüksel lahanalarıma farklı bir tat katmak istedim. İçine biraz kapya biber ve portakal suyu ekledim.

Havuç ve portakal suyu sayesinde ekstra tatlandırıldı ve tadını beğendik.

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Portakallı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

    400 gr Brüksel lahanası 1 orta boy soğan 1 orta boy havuç 1 kapya biber 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz 1,5 su bardağı su Yarım portakalın suyu

Portakallı Brüksel Lahanası Tarifi nasıl yapılır?

Brüksel lahanalarının ilk yapraklarını alın ve keskin bir bıçakla kök kısımlarını çıkarın. Bol suda yıkayın ve isterseniz ikiye bölün. Soğanları soyun, beyazını soyun ve doğrayın. Havuçları soyup doğrayın. Tencereye zeytinyağını alıp soğanları ekleyin. Hafif pembeleşince doğranmış havuçları ve kesilmemiş biberleri ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Brüksel lahanalarını, tuzu ve temizlediğiniz suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Lahana yumuşayana kadar kaynatın. Yumuşak lahanaya portakal suyunu ekleyin ve karıştırın. Ayakları soğuk.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın