medyauzmani.com

Portakallı Kek (Süper Yüksek) – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar,

Günümüzde oldukça önemli olan pek çok çeşidi vardır ve bunlardan biri de yadsınamaz pastadır.

Portakallı, limonlu, çaylı, sade, cevizli, fıstıklı birçok kek çeşidi vardır. Ancak sen istiyorsun. 😄

En lezzetli olanlardan biri de portakallı kek, hadi tarife geçelim. 👍

Öncelikle keki yaptığımız kapta oda sıcaklığındaki 3 adet yumurtayı kıralım, 1 buçuk su bardağı şeker (bu miktar fazla değil, tam miktar) ekleyip mikser ile 5,6 dakika karıştıralım. Şekerin iyice erimesi ve yumurtaların beyazlaşması için birlikte duralım.

Daha sonra odaya bir bardak ılık süt ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Ardından 1/2 su bardağı sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırmaya devam edin.

Ardından 1 su bardağı portakal suyunu ekleyip çırpın. Tüm sıvı bileşenler uyumludur.

O halde kuru malzemelere geçelim, önce unu azar azar ekleyelim. 3 veya 3 buçuk bardak yeterlidir.

Not: yumurta büyüklüğü vb. Toz miktarını değiştirebilir.

Vanilin ve iki paket kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştıralım. İyice karıştırmazsak kekiniz iyi kabarmaz.

Dilerseniz filtreyi de kurutabilirsiniz. Bu şekilde daha iyi sonuçlar alırsınız.

Not: Büyük kek kalıbında yaptığım için kek çok kabarmıyor o yüzden 2 yaprak koydum ama kek kalıbınız küçükse tek paket koyabilirsiniz.

Kekimizi yaptıktan sonra kek kalıbını margarinle yağlayalım. Sonra unu serpin ve fazlalığı alın. Kek hamurunu kek kalıbına dökelim. Ve kalıba 3 4 kez yere dokunalım ki içindeki baloncuklar çıksın kek iyi kabarsın.

Daha sonra 150°C’ye ısıtılmış mobilyasız fırında üzeri kabarıp biraz pembeleşene kadar pişirelim. Yükselttikten sonra 180°C’ye çıkaralım. Yaklaşık 30 35 dk. Tekrar pişirildi. Daha sonra kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Fırının kapağını 30 dakika açalım sürekli pişirmeyi bırakalım kek kabarsın. Pişirmeden önce kapağı açarsanız kek ufalanır ve macun kıvamına gelir.

İkisi arasındaki çatışmada, anlamamız gerektiği için orada olmadığımızı öğrenmeliyiz.

Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakalım kek ilk seferde kalıptan çıkmıyor merak etmeyin kekin kenarlarını ve kaşığın arkasını da ekleyelim ki kolay gelsin . , sonra tabağa çevirip dilerseniz pudra şekeri serperek servis yapın.

Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın