Portakallı kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Portakallı kek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 26 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 40 dakika, kakaolu kek, pasta yapmanın püf noktaları, marmelat nasıl yapılır, portakallı pasta, portakallı pasta, portakallı sulu pasta, portakallı pasta, portakallı pasta, pratik pasta, reçelli pasta , küçük kekler

20 4.25 5 1

Cumartesi günü ziyaret ettiğimde pasta yapıp götürmek istedim. Dışarıdan kuru pasta ya da pasta almak yerine kendi yaptığım taze pastayı alayım dedim. Evde çok portakal olduğu için pastayı portakallı yapmaya karar verdim.

O gün en sevilen yemek pastaydı. Ayrıca üzerine portakal reçeli çok beğenildi 🙂

Sadece portakal ile de yapabilirsiniz ya da benim yaptığım gibi 2-3 yemek kaşığı kakao ekleyebilirsiniz. Tıpkı yoğurt gibi, kakao da kek hamurunu dolgun hale getirir. Muffin tariflerimde yoğurt kullansam da bu tarifte süt kullanmamayı tercih ettim. Kek piştikten sonra marmelat ile servis edebilirsiniz.

Aşk…

Portakallı kek tarifi için malzemeler

    4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı portakal suyu 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu (çok beyazlamadan üzerini geçecek kadar) 1 su bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya şekeri 1 çay bardağı süt isteğe bağlı 2 yemek kaşığı kakao

Portakallı kek tarifi nasıl yapılır?

Şeker ve yumurtaları çırpıcıya koyun ve yumurta akları yumuşayana kadar (şeker tamamen eriyene kadar) ve yumurta kırılgan hale gelene kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edin. Kakao, portakal suyu, portakal kabuğu ve unu ekleyip pürüzsüz ve sıvı bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip bir dakika daha karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve karışımı kek kalıbına dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Bir kürdan veya bıçak yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. (Kürdan ıslak çıkarsa 5 dakika daha pişirin ve tekrar kontrol edin.) Kek soğuduktan sonra dağılmaması için kalıptan çıkarın ve portakal reçeli ile süsleyerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın