Portakallı Kekstra Tarifi – En Sevdiğim Yemek

Kullanışlı bir portakallı kek tarifi için önce keki hazırlıyoruz.

Yumurta ve şekeri mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın. Berrak olunca süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.

Bu arada portakal çekmecesi rendenin en güzel kısmı.

Kek hamuruna portakal kabuğu rendesi, un ve kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.

Kalıbı güzelce boyayıp çamuru kalıba dağıtıyoruz.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Pişen ekmeği ısıttıktan sonra kalıptan çıkarıyoruz.

Puding için sütü tencereye alıp unu ve şekeri ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz.

Ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz, kaynamaya başlayınca margarin veya tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.

Bir kaşık tuz yardımıyla muhallebiyi keklere bölüyoruz.

Sos için portakal suyunu bir tencereye alıyoruz. Üzerine nişasta ve şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırın.

Pişmiş portakal sosunu pudingin üzerine yayıyoruz.

Kullanışlı bir portakallı kek hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın