Portakallı kereviz yemeği nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 10 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Kerevizi buzdolabında saklamak, kereviz tarifi, kereviz tarifi, kerevizin kararmasını önlemek, portakal suyuyla kereviz, portakallı kereviz, pratik tarifler
çıkış tarihi: 01-18-2011
4 5 5 1
Geçen perşembe günü mahalle pazarında alışveriş yaparken gördüğüm taze kereviz beni cezbetti. Bu yıl henüz kereviz pişirmediğim için almadan geçmek istemedim. Bizim evde özellikle eşimin kerevizle alakası yok ama içine portakalı da ekledikten sonra severek yemeye başladı 🙂
Hatta kerevizi ne zaman yapacaksın diye soruyor 🙂 Evde kereviz sevmiyorsanız mutlaka portakal suyu ekleyerek denemelisiniz. Portakalınız yoksa bile Mandalina Kereviz tarifimi buradaki gibi yapabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Portakallı kereviz tarifi için malzemeler
- 750 gram kereviz 1 orta boy patates 1 orta boy havuç 1 orta boy kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı portakal suyu 1 çay bardağı taze bezelye 1 su bardağı tuzlu su
Portakallı kereviz tarifi nasıl yapılır?
Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın. Kerevizi ve patatesleri soyun ve küpler halinde kesin. Tavaya zeytinyağını koyun, tuz ekleyin ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları soyun ve halkalar halinde kesin. Havuçları pembe soğanlara ekleyin ve 1-2 dakika soteleyin. Tencereye bezelye, kereviz ve patates ekleyin. 1-2 kez karıştırıp 1 su bardağı portakal suyu ve 1 su bardağı su ekleyin. Karışımı yüksek ateşte kaynama noktasına getirin ve ocağı en alt seviyeye getirerek kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]