Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçenlerde yıllardır yaptığım kakaolu brownie tarifinden bahsetmiştim. Şimdi tam 10 yıl önce bakıp paylaşmış 🙂 Bu süre zarfında tarifim o kadar çok denendi ve o kadar çok yorum geldi ki bazı önemli püf noktaları yazmak istedim. Hamurun kıvamı kurabiyenin sonucunu değiştirir. Neredeyse aynı kurabiye hamuru tarifi (kakao ve portakal suyu hariç) ama görünüş olarak farklı.
Öncelikle bisküvi hamuru bittiğinde sert olmaması gerekiyor. Daha yoğun bir kurabiye hamuru (fotoğraf çekiminde) gibi düşünün, çıkarınca genişliyor, buzdolabına koyunca sertleşiyor. El ve kap üzerinde yumuşak olacak ancak yapışkan olmayacaktır.
Kurabiyeler henüz tepsideyken yavaş yavaş çatlamış görünmeye başlarlar. Bunları mümkün olduğunca birbirinden uzağa yerleştirin ve şişip yayılacağı için hızlı hareket ettirin. Isıtıldığında pudra şekeri eriyecektir.
Bolca ❤️ bırakmayı ve beğenmeyi unutmayın, beni takip edin, ben @Mutfaksirlari. Tarifimi denerken bana fotoğraf atarsanız hikayemde paylaşmak isterim 📸
Aşk…
İçerik Tablosu
portakallı kurabiye tarifi malzemeleri
- 2 büyük boy yumurta 1 çay bardağı 1 su bardağı toz şeker ½ su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu hamur çok katı olursa 2-3 yemek kaşığı portakal suyu 1 su bardağı pudra şekeri kurabiyeleri bulamak için
yapılışı:
Yumurtaları karıştırma kabına alıp üzerine şekeri ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpın. Yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Hamuru buzdolabına kaldırıp iki saat dinlendirin. Pudra şekerini bir tabağa alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve üzerine pudra şekeri serpin. Fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Yumuşak hissetse bile çıkarın ve gittikçe sertleşen kurabiyeler servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]